Nils Arne Eggen vant i alt 15 seriegull, 14 av disse med Rosenborg. Under Eggens ledelse deltok RBK i flere sesonger i fotballens gjeveste turnering, Mesterligaen.

Høydepunktet kom med den sensasjonelle seieren over Milan på San Siro i 1997, som sendte klubben til kvartfinale.

Nils Arne Eggen ble født i Orkdal og trådte sine første fotballsko i den lokale klubben, noe som gjorde at Eggen ble tatt ut til juniorlandskamp.

Året etter flyttet Eggen til Trondheim, meldte seg inn i Rosenborg, og resten er historie.

Eggen vant to seriegull og ett cupgull med Rosenborg.

Nils Arne Eggen studerte også en periode i Oslo, da spilte han for Vålerenga, og fikk med seg et seriegull for Oslo-klubben, han fikk i tillegg 29 kamper for det norske landslaget.

Som trener er Eggen kjent for "gofotteorien" som han også formulerte i bokform i 1998. Sentralt i Eggens filosofi er samhandling, at et lag aldri er sterker enn det svakeste leddet, og at det primære for en spiller er å gjøre andre gode.

Nils Arne Eggen fikk tilbud om å bli kulturminister i Torbjørn Jaglands regjering i 1996, et tilbud han avslo, det var trener han ville være.

Eggen mottok en rekke hedersbevisninger, Olavsstatuetten, Sportsjournalistenes statuett og Trondheim bys statuett. I 2017 ble han utnevnt til ridder av St. Olavs Orden.

Natt til i dag sovnet fotball-legenden stille inn omgitt av sin nærmeste familie.