Inger Berge og Ingrid Kristine Myhr bor i hver sin leilighet i boligene kommunen har lagt ut for salg i sentrum av Selbu. De har etterspurt bedre informasjon fra kommunen om prosessen og hva dette betyr for dem.

Nå er det bekreftet at kommunen har solgt leilighetene, men beboerne har fortsatt ikke fått vite hva som skjer med dem.

Kjenner seg ikke igjen

Likevel hevder ordfører Ole Morten Balstad at beboerne har fått veldig god informasjon på et møte som ble avholdt forrige uke.

Berge og Myhr sier til Nea Radio at de ikke kjenner seg igjen i dette.

– Vi fikk opplysninger om hva de hadde gjort, men noe informasjon om fremtiden vår fikk vi ikke. Det sier Ingrid Berge som synes respekten for de eldre er lav. - Vi er en klamp om foten for kommunen, sier Berge som mener at de er en salderingspost i det kommunale budsjettet.

Hør hele intervjuet med Inger og Ingrid her:

Kommer gjerne på besøk

Ordfører Ole Morten Balstad har fått anledning til å svare på kritikken fra beboerne, men henviser til kommunedirektøren i Selbu, Oddveig Kipperberg. Det er hun som har fått delegert ansvaret for både salg og kommunikasjon, sier Balstad.

Kipperberg takker ja til Nea Radios invitasjon om å høre på intervjuet med Inger Berge og Ingrid Kristine Myhr. Hun kjenner seg ikke igjen i kritikken og mener møtet kommunen inviterte til ble et godt møte.

Hun understreker at hvis noen av beboerne er usikre på noe, så kommer hun gjerne på besøk:

– Vi vil ikke at de skal føle seg utrygg, sier Kipperberg, som lover at hun skal ta kontakt med Inger Berge og Ingrid Kristine Myhr allerede på mandag.

Hør hele intervjuet med Oddveig Kipperberg her:

Det stikk motsatte

En som har engasjert seg i salget av de 19 kommunale boligene i Nestved 1 er Sv´s Åsmund Sjøberg.

Han ble veldig overrasket da ordføreren sa at beboerne hadde fått god informasjon på møtet kommunen arrangerte forrige uke.

– For jeg har i motsetning til ordføreren hatt god dialog med beboerne, sier Sjøberg.

Sjøberg sier tilbakemeldingene han har fått fra beboerne er det stikk motsatte av det ordføreren sier, og han etterlyser en god plan. Den mener han må kommuniseres til beboerne på en tydelig måte.

Henviser til kommunaldirektøren

Ordfører Ole Morten Balstad har under arbeidet med denne saken hatt tilbud om å uttale seg, men henviser til kommunaldirektøren. Når det gjelder Sjøbergs utalelser så skriver Balstad følgende:

Jeg var tilstede under informasjonsmøtet og har også snakket med beboere i ettertid, senest i går, så kjenner meg ikke helt igjen i det som fremsettes av påstander her

Ordfører Ole Morten Balstad