Denne uken ble det kjent at den amerikanske kongressen har igangsatt en høring som går på at myndighetene i landet skjuler hemmeligheter rundt UFO-er.

Blant annet hevdes det at USA har gjennomført hemmelige UFO-program.

Foto: Science Camp Hessdalen

Lektor ved høyskolen i Østfold, Erling P. Strand, har i mange år forsket på Hessdalsfenomenet. Han mener høringen og det fokuset denne får, kan ha positiv virkning på folks oppfatning av observasjoner og det som foregår rundt uidentifiserte objekter.

Strand, som er utdannet sivilingeniør, tilhører den vitenskapelige tilnærmingen til Hessdalsfenomenet, men han har ingen problemer med å akseptere at mange har andre teorier om hva lysene i Hessdalen kan være.

Forskningsstasjonen på Skarvan Foto: Ola Dragmyrhaug

Erling P. Strand ønsker ikke å spekulere i hva høringen i det amerikanske senatet kan føre til, men han sier det er fint at det kommer frem opplysninger om det som skjer på dette området, både i USA og andre steder - ikke minst i Hessdalen.

Han mener det kan bli mer akseptert i fremtiden.

– Det er jo mange som har gjort observasjoner, både i Hessdalen og andre steder, men som har vært redde for å fortelle om det da de har vært redde for å bli ledd ut og latterliggjort, sier han og legger til at jo mer opplysninger som kommer frem om dette - både i media og i denne kongresshøringen - gjør at det blir mer akseptert.

Hør intervju med Erling P. Strand her: