Det var en meget opplagt Kong Harald som gjestet Selbu og Peder Morset folkehøgskole tirsdag ettermiddag. Godværet og hundrevis av barn, sammen med flotte kulturinnslag,  skapte ei flott ramme rundt besøket til Kongen.

Og det å gå bort på besøk til hverandre var temaet i ordførerens velkomsttale til Kongen like etter ankomsten:

Kong Sverre stakk også innom og hilste til Kong Harald før programmet utendørs ble avsluttet med vakker sang av Henrik Fuglem og Martin Aas på gitar.

Ordføreren ledsaget deretter Kongen inn i matsalen på skolen.  I salen var det satt opp tre forskjellige bord der Kongen skulle sitte for å få informasjon om forskjellige aktiviteter som har vært, - og fremdeles er viktige for Selbu, bl. a. Selbustrikkinga. Kongen ble buden med på kvinneforening. Fem av bygdas mest kompetente innen strikkefaget informerte Kongen om strikkingas historie i bygda.

Han fikk også høre historia om 40-års jubilanten Peder Morset folkehøgskole. Rektor Einar Bjørn, tidligere inspektør Torger Sletner og to av årets elever satt ved det bordet og serverte skolens historikk for Kongen.

Ved det tredje bordet satt to damer fra Selbu Meieri og fortalte om blåmuggosten, Og der satt Jentene på tunet og Meium sjokolade og fortalte om sine søte, gode produkter. Og Kongen fikk både smaksprøver og gaver.

Inger Granby hadde en sekvens om migrasjon og introduserte sang og dans, av og med Selbus nye innbyggere fra Eritrea.

I tillegg fikk gjestene kulturelle innslag av Mi4, unge gutter og jenter som spiller gammeldans, og Selbu felebyggerlag, som spilte både med og uten selbuvotter, fikk avslutte.

En innholdsrik, minnerik  og flott dag, både for Kongen og hans følge, for folkehøgskolen, for Selbu kommune og ikke minst, for alle de små og store frammøtte som kom for å se Kongen. Hans Majestet Kong Harald var imponert over folkehøgskolen i Selbu:

Hans Majestet Kong Harald var imponert over folkehøgskolen i Selbu:

Selbu er en av kommunene kongen ikke har besøkt tidligere:

Også rektor Einar Bjørn ved PMF var også godt fornøyd med besøket:

Etter Kongens avreise traff vi en meget godt fornøyd og litt rørt rektor, Einar Bjørn:

Også Selbus ordfører, Ole Morten Balstad, hadde en stor dag igår: