Det var totalt seks personer, alle unge menn, i de to bilene som kolliderte på en sidevei til E14 i Meråker søndag kveld.

Holdt høy fart

De kolliderte i høy fart etter å ha stukket av fra tollerne, og det var store matrielle skader på bilene og airbagene var utløst. Det var Tollvesenet som oppdaget ulykken først.

Det ble først meldt at to personer, som ble fraktet med luftambulanse til St. Olavs hospital i Trondheim, var alvorlig skadet.

– Skadeomfanget på disse to er nedskalert til lettere/moderate skader, forteller operasjonsleder Trond Volden ved Trøndelag politidistrikt til NRK Trøndelag natt til mandag.

To andre ble lettere skadet, mens de to siste ble betegnet som uskadet. Samtlige av disse fire ble fraktet til traumemottak på Levanger sykehus.

Tollvesenet fulgte etter

Den første bilen skal ha blitt forsøkt vinka inn til rutinekontroll, men gjorde ingen tegn til å stoppe. Den fortsatte i høy fart, og den andre bilen skal ha fulgt tett på.

Bilene kom via E14 fra Sverige. Tollvesenets folk skal rutinemessig ha varsla politiet om saken før de kjørte etter. Det understrekes av dette ikke handlet om en biljakt, men at Tollvesenet fulgte bilene på avstand.

Politiet vet ikke hvorfor bilene ikke stanset for Tollvesenet.

Tollvesenet opplyser mandag formiddag at begge de involverte bilene ble frakta til Stjørdal for undersøkelser etter at nødetatene var ferdige på ulykkesstedet.

Det ble brukt narkotikahund ved gjennomgangen, men det ble ikke funnet noen ulovlige varer i bilene, skriver NRK Trøndelag.