Innehaver Maiken Vennatrø hos Synlig Optikk er godt fornøyd med at det er slutt på reduserte åpningstider, og at hun nå kan ta imot kunder i butikken igjen.

- Det er helt fantastisk godt å få åpne dørene igjen, og møte kunder og folk, sier Vennatrø-

Stengt i seks uker

Vennatrø holdt butikken helt stengt i seks uker, etter pålegg fra regjeringen om å stenge som følge av koronapandemien.

Hun kunne etterhvert ha reduserte åpningstider, og mandag 4. mai kunne hun ha åpent til normale tider igjen. Mange smitteverntiltak måtte være på plass. Ifølge Vennatrø gjør de ikke så mye ekstra utenom det normale, da dette er ganske strengt fra før i deres bransje.

- Vi har fått klare retningslinjer fra kjeden vi samarbeider med, som er veldig greie å forholde seg til. Det er mye antibac og vasking av utstyr, men dette har vi jo også holdt på mye med tidligere, sier hun.

Gjorde storinvestering før koronakrisen

Like før koronakrisen intraff gjorde Vennatrø en stor investering for butikken, da hun kjøpte en maskin som skal optimalisere brilleglass og som er det nyeste på markedet. De er også de eneste i Midt-Norge som har denne maskinen.

- Det ble så vi angret oss litt i starten, men vi skal opp igjen og bruke den. De som har prøvd den hittil er veldig godt fornøyd.

Kundene som kommer innom nå må ta av og på seg brillene selv, men ellers kan de forholde seg som tidligere.

- Vi er veldig opptatt av å ha en trygg og sikker butikk, så vi ønsker at kundene skal ta kontakt og komme innom som før. Så vi kan fortsette med det vi har holdt på med, avslutter Maiken Vennatrø

Hør intervjuet med Maiken Vennatrø i avspilleren under.