Geir Olav Flåan/Stjørdals-Nytt

– Behovet for varer fraktet hjem er stort. Mange sitter i karantene og kan ikke oppsøke butikken, mens andre ikke har lyst til å gå i butikken. Da fant vi ut at dette bør være en vinn-vinn-situasjon for oss alle, sier Ivar Opheim.

Les mer under radioreportasjen:

Sammen med kompanjong Rune Walberg i Opheim og Walberg selskapsmat har han opplevd at omsetningen har rast.

– Det er avbestillinger og avlyste arrangement langt fram i tid, sier Opheim. Nå har selskapet trådt til for fullt og lager massevis av matretter i vakuumpakker. Til å frakte disse har de engasjert en annen bedrift som har opplevd at det aller meste av omsetningen har forsvunnet i løpet av få dager, nemlig Stjørdal Taxi.

– Vi er veldig glade for at vi har fått denne muligheten. For oss har nesten alt av kjøring bare stanset helt opp, sier Kurt Bratseth i Stjørdal Taxi.

Bestiller og betaler elektronisk

Den tredje samarbeidsaktøren er Gårdsbua ved E14, like øst for Stjørdal sentrum. Der har omsetningen vært god siden koronautbruddet, men nå har de lyst å bidra til andre bedrifter, og ikke minst hjelpe de som sitter i koronakarantene, tvungen eller frivillig.

– Vareutvalget som kan bestilles finner du i Vipps-butikken vår. Der kan du både bestille og betale varene. Deretter pakker vi og setter de klar for henting av Stjørdal Taxi som kjører dem helt hjem til deg, sier Erling Gresseth ved Gårdsbua. Han reklamerer for Vippsnummeret 583796 som er stedet for å sikre seg lettvinte og meget gode varer fraktet helt hjem for tiden.

God mat og solid støtte

I vareutvalget til Gårdsbua er alt fra poteter og grønnsaker, via brød varer til ferdige gryter og supper. Bestillingen går gjennom buas egen telefon 91565069 eller Messenger.

– Denne løsningen kom vi i gang med mandag, og det er bare å starte med bestillinger. Hjemlevering starter vi med fra tirsdag, sier Gresseth.

Alle involverte aktører understreker selvsagt at hygiene og smittevern er på plass hos alle tre.

– Mattrygghet er alltid viktig hos oss, men nå er vi enda strengere enn noen gang, sier Ivar Opheim, som håper på stor respons. Ikke bare fordi det er en viktig tjeneste til mange som oppholder seg i karantene.

– Dette handler også om å støtte opp om det lokale næringslivet, som har tøffe tider og som går enda tøffere tider i møte, sier Ivar Opheim.