Hun har selv mange ganger opplevd kansellerte fly når hun skal reise mellom Oslo og Røros. Stortingsrepresentant Heidi Greni (SP) kaller situasjonen der stadig flere opplever å ikke få være med flyet på grunn av det flyselskapet kaller vanskelige værforhold ved Røros Lufthavn, for uholdbar.

De siste ukene har flere flypassasjerer på vei til eller fra Røros opplevd å ikke få være med flyet, selv om flybilletter og insjekk har vært i orden. Flyselskapet skylder på været og vanskelige forhold ved Røros Lufthavn.

Greni mener en aktør som legger inn anbud må kalkulere med at det kan være vinter og kuldegrader på en flyplass som Røros.

– Det er jo meningsløst, særlig det som skjedde fredag der 15 personer skulle med flyet til Røros og kun ni personer fikk gå ombord i en 33-seter. Og de ni passasjerene fikk ikke en gang med seg baggasjen. Har det vært helt spesielle værforhold - noe det ikke var - og de hadde måtte sette igjen en eller to passasjerer fordi de var redde for vekta på flyet, så kunne jeg kanskje forstått det. Men dette er jo helt meningsløst og de leverer på ingen måte det staten har betalt for, sier hun.

Nå lover hun å pushe på slik at fungerende ordfører i Røros, Christian Elgaaen, får et møte med samferdselsdepartementet - noe han har bedt om i to brev de siste ukene.

Greni mener rørosruta er i ferd med å få et dårlig rykte.

– Renoméet er dårlig fra før og er i ferd med å bli enda dårligere og er en stor trussel for eksistensen av ruta om vi nå ikke får et flytilbud som passer. Det er allerede et mye dårligere tilbud enn det vi hadde tidligere, der fly ikke går når de skal, ikke har gjennomgående innsjekk på baggasje og en dårlig ordning med å komme seg på flyet på Gardermoen, sier hun.

Hør intervju med Heidi Greni her: