Snøfattige veier i vintermånedene fører til mer strøing og flere steinsprutskader. – Fiks småskadene fort. Det er gratis ved kasko- og delkasko. Om du venter til ruten sprekker kan det koste tusenlapper, sier pressekontakt i Tryg Forsikring, Arvid Steen.

Han forventer at årets snøfattige vinter også vil bidra til at 2017 blir et nytt «rekordår» innen steinsprutskader.

Forsikringsselskapet Tryg fikk inn 26 300 steinsprutskader i 2015. I fjor steg dette tallet med drøyt 800 skader. Årsakene er mange, men snøfattige veier strødd med strøsand, er en av grunnene til glasskadene.

Gratis, og ikke bonustap – Vi registrerer at steinsprutskader øker jevnt og trutt med årene. Det er mange årsakene til det, men det viktige er at små sår i frontruten blir fikset fort. For våre kasko- og delkaskokunder er slike små reparasjoner gratis. Regningen sendes til forsikringsselskapene. Det blir heller ikke bonustap for dem som har fått en glass-skade.

– Vi i Tryg Forsikring, og hele forsikringsbransjen mener det er godt forebyggende arbeid å reparere steinsprutskader, før bilruter som ofte har innebygget datateknologi må skiftes. Derfor blir slike steinsprutskader gratis for bileiere med forsikringen i orden, sier Steen i Tryg Forsikring.

Dersom en bilrute må skiftes må du betale egenandel. Det kan fort koste deg et par tusenlapper.