Lørdag 23. juni går det 25. og siste jenteløpet «I An-Magritts fotspor». Løpet ble startet av Holtålen Kvinneforum i 1994 for å vise hvor An-Magritt hørte hjemme.

– Mer enn 1000 jenter i alle aldre har deltatt gjennom årene. Aldersspennet har vært fra under året til over 80 år. Vi har gått de fem kilometerne mest i sol, men også i regn, skriver styret i ei pressemelding.

Fra 1994 til 2008 gikk løpet fra Ålen til Ea-fossen. I 2009 ble løpet snudd slik at innkomsten ble i Ålen sentrum, noe som lettet arbeidet for komiteen mye.

– Kari Bendos Holden har hele tiden vært drivkraften. Hun har vært med i styret i alle år fra 1994, og hun lagt ned en stor innsats. Styret har nå gitt opp å få noen til å ta over. Det er gjort ulike framstøt, uten å få respons.

På lørdag vil restlageret av t-skjorter og drikkeflasker bli delt ut, og alle som deltar vil få en jubileumsbuff. I tillegg har en rekke bedrifter sponset gavepremier, og som før vil et anlegg i hvitt gull med diamant trekkes blant alle som har gått.

– Litt vemodig å avslutte, men samtidig godt også å slippe å ha ansvar og alltid stille opp lørdagen under Ålendåggån. Vi håper så mange som mulig blir med denne siste gangen. Om været synes surt, det blir medvind, skriver styret.