Torsdag har det vært drop-in vaksinering i Holtålen, der kommunens innbyggere over 65 år og alle over 18 år med underliggende sykdom, har kunnet ta dose 3 – boosterdosen, av covidvaksinen.

Enhetsleder for helsesektoren i Holtålen, Tove Hegseth, sier at da hun besøkte Hovet der vaksineringen foregikk, så hadde rundt 50 personer benyttet seg av tilbudet.

– Jeg var en tur bortom rundt klokken 13 og da hadde det vært åpen drop-in i to timer. Da hadde 50 personer vært innom og fått vaksinen, sier hun og legger til at de hadde 180 doser tilgjengelig.

Dermed ble det noen doser til over å legge på kjøla til neste runde, som er neste uke.

450 mangler en dag

Det spesielle med vaksineringen neste onsdag og torsdag er at flere hundre da mangler en dag på 20 uker – det ufravikelige kravet til mellomrom mellom dose to og tre.

Og samme hvor god man er til å prate for seg, så får ingen satt boosterdosen før alle disse ukene har gått.

– 20 uker er 20 uker. Vi er jo i den situasjonen at veldig mange av våre innbyggere fikk dose 2 den 27. august, og ser vi på kalenderen så ser vi at 20 uker fram er 14. januar. Vi har vaksineringsdager den 12. og 13. og vi kommer ikke til å åpne for vaksinering av de som fikk forrige dose den 27. august, sier Hegseth.

Disse må vente nok en uke før boosterdosen kan settes.

Hør intervju med Tove Hegseth her: