- Det var egentlig litt artig, for jeg trodde det var en katt som kom løpende mot oss. Jeg hadde tenkt å filme det søte møtet med nabokatta, men så det ikke var en katt når den kom nærmere. Det sier Sandra Pedersen fra Selbu. Mandag kveld var hun ute på tur for å lufte hunden i Ner Innbydgavegen, en tur katten Max også ville være med på.

Etter hvert som det hun trodde var en katt kom nærmere, oppdaget Pedersen at det absolutt ikke var en katt, men en albino-grevling som kom.

- Da ble stressnivået litt høyere, for å si det mildt.

Kul og skummel opplevelse

Pedersen hadde tidligere hørt at grevlingen biter hardt når den først biter, og var derfor litt bekymret for dyrene.

- De var begge nysgjerrige og ville bort å hilse. Var nødt til å være litt streng med katta, slik at han ikke stakk ettersom han ikke var i bånd.

Grevlingen kom ganske så nær dere?

- Ja. Den kom løpende over enga når vi var ute og gikk tur. Jeg skjønte ikke hva det var som kom mot oss, så jeg lot den komme ganske nært før jeg innså hva det var, for det var mye mørkere enn hva det ser ut som på videoen.

Om ikke ett møte med grevlingen på enga var nok, så stoppet det ikke der.

For selv om grevlingen gikk et godt stykke ut på jordet, og Sandra trodde hun hadde jaget den vekk, kom den nysgjerrige grevlingen tilbake.

- Grevlingen gravde seg ned i altanen til naboen, så måtte ringe samboeren for å få han til å komme. Han hadde med spade, men vi trengte heldigvis ikke å jage den ettersom den stakk selv.

Etter hvert som tiden gikk, bestemte også parets andre katt for å ta turen bort, ettersom den også var nysgjerrig.

- Er høygravid, så kunne ikke springe ut for å hente katten selv, så det var litt kaos, sier Pedersen, som fikk god hjelp av samboeren med å få inn dyrene.

Sandra forteller at den ene katten på det nærmeste slo grevlingen på snuten, når grevlingen stakk hodet frem under altanen.

Hvordan opplevde du selv situasjonen?

- Hadde nok syntes det hadde vært så kult om jeg hadde vært alene, men var både litt kult og skummelt med tanke på dyrene.

Hør hele intervjuet med Sandra Pedersen i lydfilen under. Øverst i saken kan du se video av hendelsen.