– Dette er en svært viktig milepæl. Løsningen svarer nå til de kravene som er satt, og vi er forsikret om at det ikke gjenstår feil som er kritiske for Go live 12. november. Nå kan vi ha all oppmerksomhet på de siste forberedelsene, sier styreleder Ola Strand ved St Olavs Hospital i en pressemelding.

Innføringen skjer til tross for massive protester fra ansatte og et fakkeltog mot innføringen av Helseplattformen ved sykehuset tidligere i uka.

– Vi har lest bekymringsmeldingene fra ansatte med det største alvor, og ser tydelig at det er krevende å innføre Helseplattformen i en slik situasjon. Derfor er det uhyre viktig at ledelsen fortsetter det løpende arbeidet med å overvåke driften og sette inn tiltak, ikke bare på overordnet nivå, men også på klinikknivå. Det er slik vi kan fange opp problemer og sette inn tiltak. Men det viktigste tiltaket akkurat nå er tid til opplæring og øving så ansatte er så godt forberedt som mulig, sier Strand.

Full drift

Styret sier at St. Olavs hospital skal være oppe i full drift fire uker etter go live.

– Dette er den største risikoen ved innføringen av Helseplattformen. Det er helt avgjørende for forsvarlig drift at aktiviteten kommer opp på normalt nivå som planlagt. Selv om St. Olavs hospital i dag er blant universitetssykehusene med de laveste ventetidene, kan dette raskt forverre seg dersom vi ikke kommer tilbake til vanlig driftsnivå som planlagt, sier Ola Strand. Helse Midt-Norge har satt av nærmere 100 millioner kroner til tiltak for å bidra til å redusere ventelistene, herunder private kjøp ved behov, ifølge den samme pressemeldingen.

Dette kommer på toppen av de 3,7 milliardene som er satt av i kostnader til å innføre Helseplattformen i Helse Midt-Norge.

Innføringen av Helseplattformen har allerede blitt utsatt to ganger ved sykehuset.