- Vi er veldig glade for at vi fra i morgen kjører alle tog som normalt på Rørosbanen. Det er viktig for passasjerene våre og for oss, sier Informasjonssjef i SJ Norge Hilde Lyng i en pressemelding.

- Også vårt direktetog på Rørosbanen mellom Trondheim – Oslo går da som normalt, slik at det er mulig å reise med tog hele veien Trondheim – Oslo, sier hun.

– Vi jobber med å finne løsninger, men situasjonen er svært krevende, sier informasjonssjef i SJ Norge Hilde Lyng Foto: SJ Norge

Dovrebanen vil fortsatt være stengt for togtrafikk, og E6 gjennom Gudbrandsdalen er fortsatt stengt på flere plasser. Det er uvisst når veien åpnes igjen.

- Hele organisasjonen vår jobber med å finne løsninger, men situasjonen er svært krevende. Med bakgrunn i dette innstiller SJ Norge alle tog mellom Trondheim og Oslo på Dovrebanen og alle tog på Raumabanen, til og med mandag 14. august, sier Hilde Lyng.

- SJ Norge kjenner på et stort ansvar for å få kundene frem til sine reisemål. Det er dessverre svært utfordrende å få tak i busser, slik situasjonene er. Men fra og med i morgen, lørdag 12. august, til og med mandag 14. august, kjører vi buss for de togene på Dovrebanen som vi får tak i busser til. Disse kjører Riksvei 3 via Østerdalen, som åpnet i går ettermiddag, sier Lyng.

- Vi legger til grunn at det legges til rette for at utbedring av ødeleggelser på togspor og annet kan gjennomføres så raskt som mulig. Vi ser også frem til en god dialog med myndighetene, om hvordan vi skal løse utfordringene for våre mange tusen reisen de og finne gode, alternative transportløsninger, der flommen har påført infrastrukturen skader, sier Hilde Lyng.

SJ oppfordrer alle til å følge med på SJ sine nettesider for oppdatert informasjon.