De ansatte i Acciona ble informert om kanselleringen av E6-avtalen fredag formiddag. - Acciona vil gjøre alt vi kan for å finne arbeid til ansatte som nå må forlate jobbene sine, enten i utlandet eller i Norge, forsikrer Frank Skaufel. Foto: Acciona

– Ved E6 har Acciona bygget et svært dyktig team og etablert gode relasjoner ikke bare med Nye Veier, men også med lokale underleverandører og andre interessenter. Vi beklager at vi avslutter samarbeidet med dem. Vi forstår imidlertid at under de nåværende omstendighetene er det i begge parters og E6-prosjektets interesse å kansellere vårt kontraktsforhold. Vi setter pris på Nye Veiers løsningsfokuserte tilnærming og takker for samarbeidet de siste fem årene, sier senior kommunikasjonsrådgiver i Acciona.

Skal ta vare på de som blir berørt

– Et prosjekt består i manges øyne av kontrakter, økonomi, maskiner, fremdrift og tekniske løsninger. På slike dager er dette underordnet. I Acciona står vi sammen for å ta vare på de menneskene som blir berørt, sier Skaufel.

De rundt 120 ansatte i Accionas anlegg på Sveberg i Malvik ble informert om situasjonen under et allmøte kl. 11 fredag formiddag.

- De ansatte har lagt ned en formidabel jobb, og stått på dag og natt og plutselig vet de lite om fremtiden. Acciona er et globalt selskap med prosjekter i mange land, og vi har stor tro på å lykkes med å finne arbeid om ikke til alle så nesten alle. Dette blir vårt hovedfokus de neste ukene, sier han.

En beslutning om å avslutte kontrakten betyr også at mange lokale underentreprenører vil møte utfordringer.

- Situasjonen for dem er sterkt beklagelig, og vi er klar over at dette vil skape vansker for flere. Underentreprenørene har vært en svært viktig faktor i E6-prosjektet. Det vi nå kan si er at påbegynte delprosjekter vil fortsette som før og gjennomføres, før Acciona forlater prosjektet, sier Skaufel.