En ungdomsgjeng fra Stjørdal, som ifølge vitner var ikledd finlandshetter, var på vei til Selbu da de ble stoppet av politiet onsdag kveld.

Funnet kniv i bilen

Ungdommene hadde sendt truende meldinger på sosiale medier til ungdommer i Selbu, og situasjonen virket skremmende og skapte frykt.

– Vi har vært i kontakt med begge parter og det har vært noen uenigheter, men vi vet ikke hva uenighetene skyldes, sier operasjonsleder ved Trøndelag politidistrikt, Trond Hangaas.

Etter det Nea Radio kjenner til skal det ha vært trusler på SnapChat, som handlet om at de ønsket å skade noen av Selbu-ungdommene for livet.

Det ble funnet en kniv og et slagvåpen i bilen på vei til Selbu, men det var ingen andre våpen involvert, ifølge politiet.

– Ungdommene var i slutten av tenårene og i begynnelsen av 20-årene, sier Hangaas.

– Vi kjenner til flere av dem fra før, legger han til.

– Hvilke trusler var det som ble framsatt?

– Det kan jeg ikke gå inn på av hensyn til etterforskningen, men det var usikkerhet rundt om det som ble sagt var spøk eller alvor og det skapte frykt hos motparten, forklarer Hangaas.

Saken blir etterforsket

Det var noen av ungdommene som ble truet som kontaktet politiet, og de var redde for om det kunne bli et sammenstøt mellom de to ungdomsgjengene.

– Vi fikk tips fra noen av de involverte rundt klokka 19.00 onsdag kveld. I 21.30-tiden avrunda vi dialogen med ungdommene, sier Hangaas.

Bilen med ungdommene fra Stjørdal ble stoppet av politiet i Selbu, mens de andre ungdommene, som mottok de truende meldingene, var i en bolig på en adresse i Selbu.

– Det som skulle skje ifølge meldingene, har ikke skjedd. Politiet kom dem i forkjøpet og fikk satt en stopper for det.

– Det er vanskelig å si om de hadde gjort alvor av truslene. Saken skal nå etterforskes, sier Hangaas.