- Mandag var det påvist samme type salmonellasmitte hos 25 personer, og det er mistanke om at ytterlige ti personer er smittet. Personene er i alderen fra to til 91 år, og kommer fra store deler av landet, skriver Mattilsynet i ei pressemelding.

«Eksotisk Miks» ble trukket fra butikkhyllene onsdag 6. mars da det kom fram at flere av de syke hadde spist denne tørkede fruktblandingen. Nå er det påvist Salmonella i prøvene av produktet som Mattilsynet sendte inn til analyse på Veterinærinstituttet.

- Da Mattilsynet foretok intervju hjemme hos de som var blitt syke av Salmonella, viste det seg at tre personer hadde åpnede pakker med "Eksotisk mix" fortsatt stående i skapet. Posene hadde samme LOT-nummer og samme pakkedag, og det er i disse Veterinærinstituttet nå har påvist salmonella, sier direktør Karina Kaupang i Mattilsynet.

En endelig bekreftelse på om salmonellaen er av typen Salmonella Agbeni vil tidligst foreligge tirsdag i uke 11.

BAMA valgte onsdag 6. mars å trekke tilbake produktet på eget initiativ, etter føre var-prinsippet. BAMA oppfordrer kunder som har kjøpt "Eksotisk miks", 400 gram, med Lot.nr. 8291 om å kaste det eller levere det tilbake til butikken.

- Tørket frukt av typen «Eksotisk Miks» er pakket i Italia og importert av Bama. I Norge påviser vi svært sjelden Salmonella hos matproduserende husdyr, og dermed ser vi det også svært sjelden i norskprodusert mat. Man kan imidlertid finne Salmonella i tarmen hos ville norske dyr, som pinnsvin og fugler, skriver Mattilsynet.

Mattilsynet samarbeider nå med Folkehelseinstituttet, kommunehelsetjenesten og Veterinærinstituttet i jakten på smittekilden til utbruddet forårsaket av bakterien Salmonella Agbeni.