– Vi startet med dette i fjor, og det var såpass mange unger som kom at vi bestemte oss for å gjøre det igjen. Da var det 242 unger som var med på påskeskileken, samt mange foreldre og besteforeldre, sier Bjørn Flagestad, forretningsutvikler og sponsoransvarlig i Røros E-verk.

Førstkommende lørdag inviterer Røros E-verk til «Ren påskeglede» klokken 11 på Doktortjønna, kun ei uke etter forrige arrangement for barn, nemlig Barnas Femundløp.

–  Barnas Femundløp var veldig fint. Takk til Femund trekkhundklubb, som stilte med 100 hunder. Det var mye latter og glede, ingen uhell, god mat og god musikk, sier Flagestad.

Mens det var hundesporten som sto i sentrum da, er det skisporten som står i sentrum denne lørdagen.

– Vi skal ha mange skileker for unger. Vi har øvelser som gjør at de minste barnene ikke «må» gå på ski, men at de heller blir tatt med inn i en lek. For eksempel at vi slipper noen tennisballer i et spor og så skal ungene føre ballen fremover med skiene. Da blir de så opptatt av at ballen skal fremover at de ikke tenker over at de går på ski, sier Flagestad.

Andre skileker som står på programmet er hauk og due, jungelen (som består av hinder man skal komme seg over og under), skiskyting med erteposer, rebusløp, nedoverbakke med spor og forsering av tunnelporter, stor slalåmløype med tunnelporter og hoppbakke. I tillegg skal det være skattejakt etter påskegg.

Flagestad oppfordrer også voksne å ta med ski.

– Ungene blir alltid glade når foreldrene er med å leke.

I tillegg blir det servering av kaffe, saft og pølser. Flagestad har tro på at det blir en fin dag, med rundt 600-700 besøkende.

– Nå meldes det bare sol, sol, sol dagene fremover. Ja, det er kaldt på morgenen, men det kommer til å bli varmt og godt på Doktortjønna utover dagen. Der er vi også godt skjermet for vind. Det ser lovende ut.

Hør intervjuet med Bjørn Flagestad her: