Tirsdag fikk kommunedirektør i Holtålen, Marius Jermstad, en telefon fra Fylkesmannen som mente at Holtålen brøt loven ved å gi hytteeiere dispensasjon til å kjøre snøscooter til hyttene sine - ei ordning som har eksistert i 30 år.

I klartekst betyr dette at alle drøyt 380 dispensasjonene som er utstedt for 2020, risikerer å bli trukket tilbake.

Henvendelsen fra Fylkesmannen kommer dagen etter at ei gruppe fra Ålen hadde bedt om, og fått et møte med fylkesmannens miljøvernavdelingen på Steinkjer, for å snakke om scooterkjøring i Holtålen.

Mange har i ettertid satt de to episodene i sammenheng, altså at ordningen med hyttedispensasjoner kom fram under møtet med Fylkesmannen.

Var ikke tema på møtet

Nea Radio har vært i kontakt med en av de som var med på dette møtet, og vedkommende nekter for at dette ble diskutert.

Likevel har debatten rast på sosiale medier etter at saken ble gjort kjent, og torsdag kveld er det et grunneiermøte i Ålen, der scooterkjøring og da først og fremst løypekjøring på private eiendommer er tema.

Lite gjennomtenkt

Ordfører i Holtålen, Arve Hitterdal har torsdag vært i kontakt med Fylkesmannen og begge parter har kommet fram til at det var heller dårlig håndtert av saksbehandleren, da han tirsdag tok kontakt med Holtålen kommune på måten dette ble gjort.

Hitterdal har registrert de sterke uttalelsene på kommentarfeltene i sosiale medier og håper dette nå roer seg. Han råder grunneierne som skal på møtet torsdag kveld, til å tenke seg godt om før de fatter drastiske tiltak.

Han mener saken har mange negative konsekvenser - også for prosessen rundt Gauldalsløypa, selv om dette er en helt annen sak.

Hør intervju med Hitterdal her: