Det var fredag det skjedde, det som ikke skulle skje:

En lærer ved en av skolene i Selbu skulle sende ei melding til et foreldrepar, og bare til ett. Etter det oppvekstsjefen kaller "menneskelig feil", gikk likevel meldinga ut til samtlige foreldre på dette klassetrinnet.

- Svært beklagelig, sier oppvekstsjef Geir Håvard Mebust i Selbu kommune, men dette skyldes ikke feil med Vigilo-appen, som også vi i Selbu bruker for kommunikasjon mellom skole og heim. Denne gang var det en beklagelig menneskelig feil.

For seint

Læreren oppdaget det med det samme det var gjort, men da var det for seint. Meldinga hadde gått ut til mange flere enn til den som var tenkt å være mottaker.

Skolen har vært i kontakt med alle foreldrene på klassetrinnet og har også hatt møte med foresatte det i utgangspunktet skulle gjelde.

- Vi har også varslet Datatilsynet, sendt inn avviksmelding, og vi har varslet IT-seksjonen i Værnesregionen, sier Mebust.

Ingen skolebyråd må gå

I Bergen fikk "Vigilo-skandalen", som den ble kalt, politiske konsekvenser. Opposisjonen reiste mistillit mot byrådet, og det endte med at skolebyråd Linn Kristin Engø (Ap) trakk seg. I Selbu beklager oppvekstsjefen hendelsen, men anser saken som avklart.

- Ja, vi har gjort det som kan gjøres nå når feilen faktisk er begått. Alle foreldrene på trinnet har tatt dette fint, og jeg håper vi alle har lært. Læreren som var uheldig er selvsagt svært lei seg, sier oppvekstsjef Geir Håvard Mebust til Nea Radio.