13 kommunestyrerepresentanter møtte opp da innbyggerne i Brekken satte opp buss og inviterte til informasjonsmøte i Brekken oppvekst- og lokalsenter onsdag kveld.

Neste torsdag skal kommunestyret vedta om oppvekstsenteret skal legges ned, slik kommunedirektøren vil, eller ikke. På møtet onsdag fikk lokalpolitikerne høre hvor viktig skolen og barnehagen er for bygda - formidlet gjennom både taler, lysbilder, sang og joik.

En av de som har engasjert seg i kampen for skolen og barnehagen, er Ann Sofi Skott Svendsen, som bor på Vauldalen.

Småbarnsmoren var godt fornøyd etter folkemøtet og sier hun har en god magefølelse i forkant av neste ukes kommunestyremøte.

– Jeg tror folk er veldig nervøse, men positive, sier hun og mener bygdefolket tenker løsninger i dette spørsmålet.

Oppvekst- og lokalsenteret består av barneskole, sørsamisk ressursskole, skolefritidsordning og barnehage. Skolen er en fådelt barneskole med elever fra 1.- 7. trinn, barnehagen er en enavdelings barnehage for barn i alderen 0-6 år og alt dette risikerer nå å bli lagt ned, for å kommunebudsjettet i balanse.

Arnstein Stensås var en av initiativtakerne til møtet. Han var fornøyd med at halvparten av kommunestyret ble med bussen til Brekken og at alle de politiske partiene var representert.

En av lokalpolitikerne som valgte å bruke onsdagskvelden på busstur og folkemøte i Brekken, var ordfører Isak Veierud Busch.

Han ønsker ikke å spå om hva han mener utfallet av neste torsdags kommunestyremøte vil bli, men sier at uansett hva som blir vedtatt, så vil det ha store konsekvenser for innbyggerne i Røros kommune.