Tirsdag denne uken var det fullt av feststemte folk i produksjonshallen til Sifa på Tømra i Selbul. Der var det møtt frem representanter fra Siemens for å feire den nye storkontrakten.

Det er kontrakt med Glitre nett for levering av nettstasjoner (trafokiosk) de neste fem årene. Dette er en kontrakt som betyr en økt omsetning på ca 25 millioner i året.

Sifa feirer storkontrakt Foto: Odd Arne Halaas

- Vi har levert ca 400 stasjoner de siste årene. Siemens så på om vi skulle prøve å ekspandere litt og sammen bestemte vi oss for dette. Vi har en leveringspresisjon på 100% de siste to årene og det ryktes og det har nok gjort at sluttkunden er fornøyd, sier daglig leder Arnt Otnes.

Sifa er en mekanisk bedrift som feiret 30 årsjubileum i 2022. Siemens flyttet nettstasjonproduksjoen til Trondheim i 1992 og da ble Sifa startet som en underleverandør til denne produksjonen. De har gått fra tynnplateproduksjon til å levere blant annet ferdige nettstasjoner. Foruten Siemens leverer de også til Orkel, Norsk Transformator, Pipelife, Kongsberg, Norbit og flere bedrifter rundt i landet.

Sifa feirer storkontrakt Foto: Odd Arne Halaas

De har gått fra 20 ansatte til 50 og trenger stadig flere ansatte.

- Samarbeidet med Sifa betyr veldig mye for oss. Nettstasjonene fra Sifa er en av hovedproduktene våre og er helt avgjørende for oss. Vi har 66.000 underleverandører, og på min avdeling er Sifa den største leverandøren på verdensbasis, sier Markedssjef Guttorm Midlang i Siemens

Sifa feirer storkontrakt. Her ser vi markedssjef Guttorm Midlang i Siemens Foto: Odd Arne Halaas

Tirsdag var det feiring med kake, kaffe og ordfører til stede

Sifa feirer storkontrakt Foto: Odd Arne Halaas

Hør hele intervjuet med daglig leder Arnt Otnes her: