– Vi ser etter to år med korona hvor betydningsfullt det er å treffes å ha dialogen med andre. Når man treffes i de små pausene i hverdagen blir man inspirert av hverandre, sier skipresident Tove Moe Dyrhaug til Nea Radio under næringskonferansen på Storstuggu.

Moe Dyrhaug hadde foredrag om ledelse og samhandling i dag for næringslivet på Røros. Hun sier at samhandling er noe som er viktig uansett hvor man jobber.

– Ingen er gode alene. Det er essensen av godfot-teorien og samhandlingen som vi er opptatt av vi som er fostret opp på Brakka, sier hun.

Ny rolle

Rollen som skipresident er mer overordnet enn den jobben hun hadde som daglig leder i Rosenborg. Moe Dyrhaug sier at det har vært et hektisk halvår siden hun startet i ny jobb.

– Når du er skipresident så er du det for syv grener og for 16 kretser slik at det blir for hele landet. Det er en stor oppgave og det er mye nytt for meg, sier Moe Dyrhaug videre.

Moe Dyrhaug kom til næringskonferansen på Røros kjørende over fjellet fra Tydal der hun kommer fra.

– Veien over fjellet var kjempefin selv om det var litt glatt. Det manglet bare snø, sier hun smilende.

Hør intervjuet med Moe Dyrhaug her:

Tord Lien fra NHO Trøndelag ser store utfordringer med å skaffe nok kompetent arbeidskraft på sikt. Foto: Iver Waldahl Lillegjære.

NHO Trøndelag

En av de andre foredragsholderne var Tord Lien fra NHO Trøndelag. Han sier at det er på tide at næringslivet igjen møtes.

– Det er viktig og møtes for å snakke om de mulighetene og utfordringene som ligger foran næringslivet i dag, sier Lien.

Lien sitt foredrag handlet om bærekraft, og om mangelen på folk med kunnskap og ferdigheter ute i arbeidslivet de neste årene. Han forventer en stagnasjon i økonomien på kort sikt.

– På lang sikt så har vi en betydelig utfordring med mangelen på folk med de kunnskapene og ferdighetene vi trenger, sier han.

Han hadde fått meg seg flere foredrag som var inspirerende i løpet av dagen.

– Fylkesordfører Tore O. Sandvik var sedvanlig god, og jeg syns Marianne Groth fra Eika-bankene var et annet høydepunkt. Jeg gleder meg til fortsettelsen, sier han.

Hør intervjuet med Tord Lien her: