Nidaros bispedømme

Datoene er gitt under forutsetning av at smittevernrestriksjonene da vil være endret.

16. mars vedtok Nidaros biskop å utsette alle konfirmasjonene som var planlagt gjennomført i mai og juni. Bakgrunnen var faren for koronasmitte, de tydelige råd som ble gitt fra kirkens nasjonale ledelse og ønsket om å bidra til forutsigbarhet.

– Etter at nyheten kom om at vårens konfirmasjoner ble utsatt, har det vært stor pågang til menighetskontorene i Nidaros om å få ny dato for konfirmasjon. Vi har stor forståelse for at mange har behov for å vite mer, og det er også bakgrunnen for at vi har gått ut med nye datoer allerede nå. Forhåpentligvis kan det fjerne noe av den usikkerheten mange har følt på – og det trykket som har vært på lokale prester og menighetskontor, sier biskopen

Sendes på epost

De nye konfirmasjonsdatoene ble sendt ut samtidig fredag 27. mars. Konfirmanter og foreldre fikk informasjonen digitalt.

– Vi gjør dette samtidig, slik at alle skal ha like forutsetninger for å bestille lokaler og starte planlegging mot ny dato, sier biskop i Nidaros Herborg Finnset.

Hun understreker at de nye konfirmasjonsdatoene som nå blir gitt, fremdeles vil ha en usikkerhet rundt seg. Det blir ikke kirkelige konfirmasjoner før helsemyndighetenes smittevern-restriksjoner er redusert.