Norges Danseforbund

Skating, surfing og sportsklatring blir også en del av programmet.

Trekket med å ta de fire grenene inn i «OL-varmen» blir sett på som et frieri til ungdommen i

et håp om å nå ut til stadig flere TV-seere.

Breaking vil være den første dansegrenen som blir en del av et OL, dette etter ungdoms OL i Buenos Aires i 2018. Dette er ikke bare fantastiske nyheter for verdens b-boys og b-girls, men for alle dansere.

Breaking for GOLD

Norges Danseforbund er offensive og startet planleggingen av arbeidet mot OL i 2024 tidlig i 2020, i samarbeid med Olympiatoppen.

Daniel Grindeland (26) fra Bergen og Oslo gutten Victor Prag (27) hevder seg i Norges toppen og er med i satsningsgruppen mot en potensiell OL deltakelse, men døren er ikke lukket.

Det vil i årene fremover avvikles flere nasjonale battles der breakere som hevder seg i Norges toppen, og som viser progresjon og vilje, vil evalueres til uttak.

Til syvende og sist vil det stå 16 b-boys og 16 b-girls klare for å kjempe om en Olympisk medalje i Paris.

Breaking er en global idrett. VM i Nanjing 2019 er et tydelig eksempel på det, der over 150 b-boys og b-girls deltok fra mer enn 66 land.

I desember 2019 bekreftet IOC at breaking skulle fortsette på ungdoms OL-programmet, men ettersom ungdoms OL 2022 ble utsatt grunnet Covid-19, blir neste mulighet for deltakelse i ungdoms-OL i Dakar, Senegal 2026.

– Dette er en unik mulighet til å vise verden hva som kreves for å danse på toppnivå innen breaking, men jeg er sikker på at dette vil skape et løft for flere dansestiler. Vi skal legge til rette for unike muligheter og drømmer for Norges b-boys og b-girls på veien mot OL. Dette vil være nytt, ikke bare for miljøet, men hele verdens dansebevegelse. Breakere i dag kjemper for å ivareta breakingens historie og kultur, og nå kan breakere også bli anerkjent for den atleten som hun eller han er. Dette kombinert vil skape muligheter helt utenom det vanlige. Vi håper å kunne se det norske flagget på en av våre breakere under OL i Paris 2024, sier sportssjef i Norges Danseforbund, Janne Krågå.