Styret i Røros-AUF

Natt til i dag ble det utført en politiaksjon mot Abbasi-familien i Trondheim. De ble, med makt, fraktet ut av sine hus midt på natten, og kjørt til Røros. Der ble de satt på et fly, og skal nå fraktes til Afghanistan; et land de ikke har vokst opp i. Et land de ikke har vært i. Et land de ikke har noe reellt forhold til.

Vi i styret til Røros-AUF mener at dette er en inhuman, og avskyelig måte å behandle mennesker på. Å hente dem fra husene sine på nattestid i et forsøk på å unngå oppmerksomheten til de organisasjonene og vennene som ønsker å beskytte Abbasi-familien er også helt forkastelig. Vi mener at denne familien, med ungdommer som har vokst opp i Norge, og som deler vår Trønderske kulturarv, på alle måter burde forbli i Norge. I Afghanistan, et land herjet av krig og fare, har de ingenting å gjøre.

Som medmennesker, og som med-trøndere, står vi fast på at alle i Abbasi-familien, som enhver annen person oppvokst i Norge, aldri må få oppleve denne typen lovlig kidnapping, da den i beste fall er inhuman og kynisk. "

Med vennlig hilsen, Styret i Røros-AUF