Trøndelag Senterungdom

Den 4. mai valgte Trøndelag Senterungdom sine ungdomskandidater for stortingsvalget 2021. Senterpartiet har tradisjon for at Senterungdommen får spille inn egne kandidater til moderpartiets nominasjonsprosess. Under finner dere både ungdomskandidatene for Nord- og Sør- Trøndelag valgdistrikt.

Fylkesleder Vegard Frøseth Fenes kommenterer:

– Vi er stolte av å presentere dyktige ungdomskandidater for både Nord-Trøndelag og Sør-Trøndelag valgdistrikt. Vi mener er at ungdomskandidatene ikke skal plasseres på listene med grunnlag i geografi, men hvor sterk posisjon Senterpartiet ønsker å gi ungdom gjennom stortingsvalglistene. Senterpartiet er, og skal fortsette å være, partiet som satser på ungdom.

Ungdomskandidater for Nord-Trøndelag valgdistrikt i prioritert rekkefølge:

Senterungdommens 1. ungdomskandidat for Nord-Trøndelag valgdistrikt er Dorthea Elverum (23) fra Stjørdal. Hun er for tiden student ved Nord universitet, i tillegg til å være kommunestyrerepresentant og gruppeleder i Stjørdal. Dorthea er i våre øyne aktuell for en topp 3- plassering på Senterpartiets valgliste.

Kommentar fra Dorthea Elverum:

– Jeg setter stor pris på å bli valgt som ungdomskandidat for senterungdommen i Trøndelag, jeg mener det er verdifullt at vi har en liste der også unge er godt representert. Jeg kommer til å jobbe for at unge sin stemme skal bli hørt og at Trøndelag skal være et flott fylke å vokse opp og leve i.

Fylkesstyret har i tillegg valgt å spille inn et ekstra navn, som vi mener vil styrke lista:

Senterungdommens 2. ungdomskandidat er Lars Myhr Sandlund (21) fra Steinkjer. Lars studerer ved NTNU, og er i tillegg lokalpolitiker på Steinkjer. Vi mener at også Lars er godt egnet for en høy plassering.

Ungdomskandidater for Sør-Trøndelag valgdistrikt i prioritert rekkefølge:

Senterungdommens 1. ungdomskandidat for Sør-Trøndelag valgdistrikt er Maren Grøthe (18) fra Melhus. Hun går for tiden siste året på videregående, og er i tillegg lokalpolitiker og leder for utvalg helse, oppvekst og kultur i Melhus. Maren er i våre øyne aktuell for en topp 3- plassering på Senterpartiets valgliste.

Kommentar fra Maren Grøthe:

– Det er utrolig stas at Trøndelag Senterungdom vil fremme meg som ungdomskandidat til stortingsvalget! Jeg gleder meg til å bruke tiden fremover på å arbeide for at folk i by og bygd over hele landet skal ha gode tjenester. Samtidig håper jeg at jeg kan være et ungt og sprekt tilskudd på Senterparti-lista, og på denne måten være en tydelig stemme for ungdommen.

Fylkesstyret har i tillegg valgt å spille inn et ekstra navn, som vi mener vil styrke lista:

Senterungdommens 2. ungdomskandidat er Sondre Aarflot Saksvik (19) fra Orkland. Sondre går siste året på Orkdal videregående skole, og er i tillegg folkevalgt i Orkland kommune. Vi mener at også Sondre er godt egnet for en høy plassering.