Trøndersk matfestival

Siden oppstart i 2005 har Trøndersk matfestival vært i kontinuerlig utvikling for at du skal kunne smake og oppleve deg gjennom Trøndelag. Det er ikke tilfeldig at den foregår samtidig med Olavsfestdagene, for lokal mat og kultur utfyller hverandre for de gode opplevelser. Det er alltid flott å være på festival og i dette tidsrommet foregår tre festivaler samtidig, både Trøndersk matfestival, Olavsfestdagene og Bryggerifestivalen.

Kystsmak

Årets tema er Kystsmak, og siden Trøndelag produserer mye sjømat og har tilgang på prima råvarer som vokser i fjæresteinene. Dermed har du mulighet til å bli bedre kjent med både havets trøffel, andre tang og tareprodukt, teste blåskjellsuppe og kibbeling og leite deg fram kjente og kjære produkt eller oppsøke de nyheter som måtte være der. Noen produsenter har lagt sin sjel i å delta på produktkåringer og det kan være vel verd å følge med for å sikre seg noen ekstra godbiter.

Samarbeid

En viktig intensjon med Trøndersk matfestival er at distriktene skal komme til by’n og vise seg fram sine mangfoldige kvaliteter. I et samarbeid mellom lokale matprodusenter og det lokale reiselivet gis besøkende en unik mulighet til å søke seg fram til kortreiste opplevelser for å kunne planlegge utflukter og ferieturer rundt om i vårt innholdsrike fylke. Dermed har også Trøndersk matfestival sin lille klimamisjon, ved å løfte fram kortreiste muligheter. Som eksempel kan nevens Leka, som både har nyvunnen status som verdensarvområde sammen med de andre områdene i Troll Unesco Global Geopark, og som også har fått status som utvalgt kulturlandskap i Trøndelag. Leka er representert med to produsenter under Namdalen for første gang i år! Her er det mulighet for gode tips.