Gro-Anita Mortensen

Min oppfordring til alle hytteeiere og fastboende er å ta med en greinsaks, sag, kniv eller øks, og klipp i vei. Hold stiene i Ålen åpen for ferdsel og gled deg selv og andre med et godt løypenett og varierte turmuligheter.

Om man er en glad vandrer eller kun nyter naturen fra bilvinduet, så krever det ikke spesielt godt syn for å se at det gror igjen. Overalt kommer det opp kratt og trær. Dette rammer skiløyper og turstier.

Som hytteeier i Ålen var motivasjonen for å ha hytte her, den flotte naturen. Skiløyper og turstier lokket. Holtålen turforening gjør en strålende jobb med flotte skispor om vinteren, og de gjør sikkert betydelig forarbeid på høsten for å fjerne kratt og trær fra Bør Børsonløypa. Jeg håper så mange som mulig melder seg inn der og på andre måter støtter arbeidet. Fra snøen smelter til den legger seg på bakken igjen, er det stier som gjelder. Disse stiene må holdes åpne. Ta en sti jeg kjenner godt og bruker mye. Den som går fra Buvoll/Sjursvoll inn til Benddalen, Storvollhøgda og sikkert videre både til Hessdalen og Rugldalen.

Sant nok er den ikke hardt trafikkert, men den er den eneste stien opp på fjellet fra denne delen av Ålen. Altså et fantastisk utgangspunkt for fjellturer for oss i området. Slik jeg ser det er det av stor betydning at den holdes åpen. Og nå kommer jeg til sakens kjerne. Skal den stien fortsatt gi adkomst opp på fjellet så må VI som bruker den som må holde den åpen!

Personlig tror jeg ikke det er noen andre som kommer hit og rydder stiene for oss, og sånn er det sikker der du bo eller har hytte også. Det er rett og slett vi som bruker stien som må holde den åpen. Min oppfordring til alle hytteeiere og fastboende er å ta med en greinsaks, sag, kniv eller øks med på turen, og klipp i vei. Bestem deg for hvor mange du skal ta, eller hvilket område du ønsker å begynne i.

Kanskje tar turen litt lengre tid, men du skal ikke holde på lenge før du kan se resultatet. Stiene blir tydeligere og det er lettere for andre å finne dem. Varm blir du også, så dette går ikke utover treningseffekten. Etter en liten økt med saksa kan du gå eller løpe mye fortere.

Det er enklere å løpe fort på en god sti. Det beste av alt er at en god sti bidrar til at flere kan ta turen ut, enten de vil på fisketur, plukke bær, jakte eller ha med barna på sin første topptur. Klipp en busk og bidra til at vi alle, samlet sett har et større spekter av turer vi kan velge mellom og der flere enkelt kan ta seg fram i naturen. Sammen kan vi faktisk holde stiene åpne.

Hilsen en hytteeier med varmt hjerte for området, Gro-Anita Mortensen