- Det blir trøkk. Dette er et band som har fått ord på seg for å aldri gå av scenen i tørr smoking, så her gir de jernet hele veien.

Kulturhusleder ved Storstuggu, Atle Auran, snakker om tirsdagens konsert med «The Real Thing» i kulturhuset på Røros.

- Dette er nestorer i norsk jazz. De har holdt på siden -92 og ga ut den siste plata si i år, så de er «still going strong», og vi har vært så heldige at vi får besøk av dem, sier Auran.

Det er mye som skjer på Storstuggu denne uka, og allerede dagen etter jazzkonserten er det klart for humorshow.

- Da kommer Kveli Rånes Bremseth. Her er det så godt som utsolgt, men det går an å komme forestillingsdagen å se om det er noen reserverte billetter som ikke blir hentet. Om ikke annet, så har vi ståplasser vi kan frigi.

- Et teaterstykke som traff i magen

Lørdag kommer Riksteateret på besøk med «Tung tids tale».

- Dette er et stykke som bygger på en roman av Olaug Nilssen, som kom ut i fjor og ble belønnet med Brageprisen. Det er en roman som har slått kraftig ned i politiske miljø og i litterære kretser. Boka har blitt til teater, og til et veldig godt teater, sier Auran, som selv så urpremieren i Oslo.

- Det var sterkt, og det var vakkert. Det traff i magen og det var humor i det. Så dette er virkelig et stykke jeg håper mange tar seg tid til å se. Jeg vet at stykket er utsolgt mange steder i landet, men vi har igjen billetter, så dette er en fin anledning for folk som bor utenfor Røros til å få med seg godt teater og en fin høsthelg på Røros. Tre kvarter før forestillingen kommer regissør Marit Moum Aune for å snakke om prosessen fra bok til teater.

- Så her er det mulig å få med seg både noen tanker fra regissøren i forkant og teaterstykket etterpå.

Selbu Korensemble på søndag

Søndag er det konsert med Selbu Korensemble og Stephen Brandt-Hansen i Storstuggu. Konserten har navnet «Bare fine sanger».

- Dette er også en populær konsert, som tydeligvis mange gleder seg til, sier Auran.

- Så det er mulig å få med seg mye denne uka, og det er bare å glede seg.

Hør intervjuet med Atle Auran her: