– Vi har det helt topp! Det sier John-André Sæle (17) fra Stjørdal. Han er på leir sammen med 90 andre deltakere fra Trøndelag.

Leir er livet

For mange 4H-ere er det å reise på leir utvilsomt høydepunktet, og landsleir er noe helt spesielt. I år er mer enn 1000 ungdommer og voksne samla på Øksnevad videregående skole i Klepp kommune i Rogaland. Leirdeltakarene kommer fra absolutt hele landet, fra Finnmark i nord til Agder-fylkene i sør. - Vi reiser på leir for å møte nye og gamle venner, skape nye minner og ha det gøy i en hel uke! Sier Signe Gilje Sanne (18) fra Trondheim.

Fra Sushi til tur

I løpet av uka leiren varer skal ungdommene gjennom et variert og aktivt program. Mottoet til 4H er «lære ved å gjøre», og de som vil skal få lære å lage sjokolade eller sushi, spille håndball eller legge fabelaktig sminke, slakte eller male leirbuksene. Det er også mange turer som benytter alt Rogaland har å by på – fra Preikestolen til Trollpikken, Egersund og Bryne. - Det mest spennende var aktiviteten paintball! Der fikk jeg prøve meg i et utrolig profesjonelt anlegg. De hadde det nyeste av det nyeste innen markører og banen var lagt i et steinete krattområde. Det ble også litt knall og fall, noen blåmerker ble med hjem på kroppen, sier John-André og flirer.

«Vidle, fine og blaude»

- Tema under leiren har vært «vidle, fine og blaude» og med en høy gradestokk og egen vannsklie har dette temaet vært helt perfekt! Starten av leiren bydde på duskregn, men også noen kraftige regnbyger. Resten av uka har vært solrik og varm, med over 30 grader på det meste! Dette ga oss noen solbrente og fornøyde ungdommer, sier leder fra 4H Trøndelag Eva Christin Lund.

Alltid volleyball

Torsdag var det klart for den årlige volleyballturneringa, som er et stort høydepunkt for mange av deltakerne. Hele 4 lag fra Trøndelag var meldt på turneringen, og resultatene ble meget bra! Ingen pallplass denne gang, men revansjelystne ungdommer er klare for en pallplass neste år!

Heile fylket i sving

Det var 4H Rogaland, med sine 37 klubber, som var arrangør for årets landsleir. Landsleiren arrangeres anna hvert år, og den går på rundgang mellom fylkene. – Vi har hatt folk fra alle kriker og kroker av Rogaland i sving for å lage leir, og vi er svært stolte av leiren vår og alle kjekke ungdommene som har vært her denne uka, sier leirsjef Asle Østbø.

Av: Merete Holm Anderssen, mediekontakt 4H Trøndelag