Klokken 19.00 fredag åpner Kunst og kaos dørene til et helt nytt galleri i Finborudgården på Røros.

Åpningsutstillingen er et samarbeid med kunstneren Kjell Erik Killi-Olsen og «Kjøpmannsgata Ung Kunst» (K-U-K) i Trondheim, og har fått navnet K-U-K´n KAOS.

Kjell Erik Killi-Olsen og de tre andre kunstnerne kommer alle til Røros for anledningen, sammen med ledelsen i K-U-K.

Driverne av galleriet Kunst og kaos, Ellen Kristine Klemmetvold og Sigrid M. Jansen, ønsker alle andre tilreisende - og ikke minst alle rørosinger - hjertelig velkommen til en stor kunst- og kulturkveld i bergstaden Røros.

Med åpningen av galleriet innvies også den enverdige og gamle Finborudgården som et nytt kulturelt møtested på Røros. Gården eies av filmskaper Mali Finborud Nøren og musiker Sola Johnsen, og har de siste månedene gjennomgått en omfattende restaurering. Finborudgården var i gamle dager landhandler drevet av familien Finborud. Nå åpner gården igjen dørene, og med helt nyoppussede lokaler blir dette et nytt tilskudd til opplevelser i kulturkommunen Røros.

Finborudgården

Vernissasjen etterfølges av bakgårdsfest i Finborudgården. Trommeslager i DumDum Boys, Sola Johnsen, er DJ for kvelden, det blir salg av drikke og garantert god stemning.

Kjell Erik Killi-Olsen er en av Norges mest anerkjente nålevende kunstnere, og en av svært få som også har oppnådd virkelig stor internasjonal suksess. Her i Norge kjenner mange han bl.a. med skulpturen «Mannen fra havet» i Skulpturlandskap Nordland, eller som venn og samarbeidspartner med Dronning Sonja.

Til utstillingsåpningen på Røros har han med seg bronseskulpturer, grafikk og et knippe helt nye malerier som aldri tidligere har vært vist for publikum. Utstillingen på Røros er en sjelden mulighet til å kjøpe verk av Killi-Olsen som enten aldri tidligere har vært vist, eller som sjeldent er fremme.

Spennende kunstnere

Til utstillingen K-U-K´n KAOS på Røros får publikum også møte verker av Linn Halvorsrød, Thea Meinert og Per Stian Monsås. Dette firkløveret av kunstnere har ikke tidligere vært presentert sammen. De representerer ulike tilnærminger til billedkunsten og viser et spenn i hva som beveger seg på dagens kunstscene.

I Nea Radios ettermiddagssending fredag hadde vi besøk av Ellen Kristine Klemmetvold fra Kunst og kaos og Chatrine Hovdal Vik fra Kjøpmannsgata Ung Kunst.

Hør innslaget her: