- I helga slår vi to fluer i en smekk, det skal være Trøndelagskappleik og så skal det være Dansehelg på Vauldalen. Det uoffisielle VM på folkemunne. Vi kjører begge arrangementene samtidig nå når det ble mulighet til det. Med andre ord er det duket for et heidundrende helg for folkemusikk- og folkedansentusiaster i hele Midt-Norge sier Linda Loktu, styreleder i Trøndelag Folkemusikklag til Nea Radio.

Det er Brekken Spell- og Danselag som har ansvaret for årets kappleik, i tett samarbeid med styret i Trøndelag Folkemusikklag.

“Brekkingan” har siden 2006 arrangert Dansehelg på Vauldalen, inkludert det uoffisielle VM i rørospols.

- I år byttes polsmesterskapet ut med VM i runddans, en gammeldanstevling etter mønster fra Landsfestivalen i gammaldansmusikk, FolkOrgs årlige gammeldansfestival. Med dette ønsker vi arrangørene på å nå ut til et bredere publikum, sier Loktu.

Konserter og plateslepp

I tillegg til «VM» står konserter med Olav Lilleeggen, Olav kjernmoen og Geir Marius Thorud på tapeten og Laget hass Krestafer har plateslepp. Alt dette skjer på fredag.

Trøndelagskappleiken har blitt arrangert siden 1995, og flere ganger på Vauldalen, senest i 2015. Dansehelga er en videreføring av «Brekkendagan», et spell- og dansetreff arrangert av Brekken Spell og danselag fra 1979 helt frem til 2004.

- Arrangørene ønsker alle hjertelig velkommen til Vauldalen denne helga, avslutter Loktu.

Hør intervjuet her: