Møbelsnekker Martin Funda, opprinnelig fra Velim i Tsjekkia, er en kreativ kar som ser nytteverdi i det meste. Han kjøpte nedlagte Flora skole, som ble ble bygd i 1921, i 2013. Oppussingsprosjektet, som startet i 2018, har bydd på noen utfordringer, men er smykket med et spennende interiør. Eksklusive lysekroner, «rød løper» med en fløyelsbelagt trapp, utstoppa antilopehoder fra Afrika, bord fra Kjeglekroa i Trondheim og mye, mye mer. Et fargerikt interiør, der en spennende og personlig historie ligger bak hvert eneste møbel. Gjenbruk er viktig for Martin Funda, han ser et potensiale i alt.

Eier Martin Funda i baren. Foto: Inga Petrine Grøtte

En av lysekronene, med en morsom historie, kommer fra et slott i Tsjekkia. Funda kjøpte denne i Tsjekkia, men solgte den til en dame i Trondheim. Etter noen år kom han plutselig over lysekronen i en antikkforretning i Trondheim; - og kjøpte den da tilbake. «Ringen» var sluttet.

«Crewet»

Hans sønn Martin er daglig leder, mens bror Varoslav er kokk, begge med etternavn Funda. I tillegg har han ansatt en kokk til, Varoslav Krocak, også han fra Tsjekkia. Tsjekkisk mat, som ikke er så mye annerledes enn norsk mat, står på menyen. Begge kokkene har sin erfaring fra Tsjekkia, mens bror Varoslav også har jobbet og tatt utdanning i Frankrike.

Varoslav Krocak (kokk), Varoslav Funda (kokk) og Martin Funda jr.(daglig leder). Foto: Inga Petrine Grøtte

Videre planer

«Tusenkunstneren» Funda er i gang med å pusse opp andre etasje som blant annet skal bestå av tre store suiter derav en med en herskapelig himmelseng. Går arbeidet etter planen står rommene klar til årets julebordssesong.

Før vi går ønsker Martin Funda å takke for støtten han har fått av flere personer i Selbu. De fleste av dem var tilstede under åpningen. En ting er sikkert; dalførets eneste herregaard er verdt et besøk!

Når jeg går ut døra slår det meg at hvis du trenger en møbelsnekker; ja, da finner du han her!

Et herskapelig preg møter oss når vi kommer inn Foto: Inga Petrine Grøtte