Programleder Stian Elverum er glad i lokalmat og er programleder for Lokalmatpodden i Nea Radio. Foto: Mediestorm.no

Mange er allerede godt vant med lokalmat og det er gledelig å se tall fra bransjen som sier at salget øker og at det kommer nye produkter til. Elverum håper også at denne podcasten vil inspirere enda flere til å prøve nye produkter og spise mer lokalmat. - Vi har allerede fått laga et par episoder og disse ligger allerede ute. Allerede etter at de første to episodene er publisert har vi fått flere positive tilbakemeldinger både på selve programmet og at folk ønsker oppskrifter gjengitt på nett, slik at folk kan prøve å lage maten selv. Det er en stor glede å sitte i programlederstolen for noe man brenner så mye for som mat, sier Elverum.

Sterkt samarbeid: - I samarbeid med Rørosmat har vi fått til flere podcaster allerede og flere er på vei, sier salgskonsulent i Nea Radio Grethe Talmo. På den tekniske siden har Nea Radio fått med seg Mediastorm på Røros. - Mediastorm AS er stolt samarbeidsparter og leverandør av studio- og produsenttjenester fra det nye studioet i Veksthuset, sier Kurt Näslund (bildet). Foto: Mediestorm.no
Tove Iren Gløtheim Ryttervold (t.v.) fra Kalsa Gårdsbakeri og Johanne Stensaas fra Stensaas Reinsdyrslakteri er gjester i det aller første programmet. Lenger ned kan du høre podcastene. Foto: Mediestorm.no

En podcast er ikke bare en podcast

Alle episodene i Lokalmatpodden er det som på fagspråket kalles "annonsørinnhold", altså innholdet er kjøpt og betalt for de som er med som gjester. Fellesorganisasjonen for lokalmatprodusenter i Rørostraktene, Rørosmat er også med på å få til dette.

- En podcast er ikke lenger bare en podcast, denne serien vil du høre på både Nea Radio og du vil kunne se den, både hos lokalmatleverandørene sine sosiale medier og på deres nettaviser og nettbutikker, sier Talmo som legger til at dette er en podcast som virkelig får oppmerksomhet, med publisering på alle tenkelige plattformer samt radio.

Målet er klart

Det programleder Stian Elverum håper på er å kunne jevnlig få laga nye episoder som presenterer både gamle og nye produkter av lokalmat framover. - Jeg gleder meg over hver eneste lokalmatprodusent som kommer med nye produkter. Dette er mye tradisjon, det er også noe av det viktigste vi har i livet, nemlig mat og god mat. Dette ønsker jeg å få fram til så mange som mulig, avslutter Elverum.