Mens arrangementer og festivaler sliter med å skaffe frivillige, har det aldri vært et problem under Olsokdagene på Stiklestad i Verdal.

– En stor familie

Under pressekonferansen for "Spelet om Heilag Olav" tirsdag formiddag, fikk de frivillige mye skryt for sin innsats.

Tor Haugmark og Leif Johannes Sagen har vært med som frivillig på Stiklestad i over hundre år til sammen. I år er de med i pressenemnda, og hadde ansvaret for å organisere intervju med de profesjonelle spel-skuespillerne for hvert sitt mediehus under pressekonferansen.

– Vi er flere hundre frivillige som jobber mot det samme målet: Å arrangere Spelet på best mulig måte. Vi blir som en stor famile, sier Tor Haugmark, som er frivillig på det 62. året.

– Det har vært kjempemessig. jeg har ikke tenkt å slutte ennå, nei.

Leif Johannes Sagen har vært frivillig i 40 år.

– Vi har vært med på mye artig, forteller Sagen, som understreker at alle er like viktige.

– Alle forstår at alle er like viktige og da fungerer apparatet. Alle er en brikke i et stort spill og da må det fungere slik, sier Sagen.

Hør hele intervjuet med Tor Haugmark og Leif Johannes Sagen her:

Har gledet seg et år

På pressekonferansen fikk media møte det kunstneriske teamet og de profesjonelle skuespillerne i årets «Spelet om Heilag Olav».

Peer Perez Øian har for tredje gang tatt på seg regissør-rollen. Og Kongen spilles i år, som i fjor, av Odin Waage. Som blant annet er kjent fra NRK-serien Rådebank.

Regissør for årets «Spelet om Heilag Olav», Peer Perez Øian, og årets konge, Odin Waage. Foto: Karin Jegtvik

Han gleder seg til å ta fatt på den store oppgaven.

– Det blir fantastisk. Jeg har gleda meg i et år, og håpet at jeg skulle få anledning til å være her. Så jeg er veldig, veldig glad for å være her og bringe alt jeg har til bordet, sier Waage.

Hør intervjuet med Odin Waage og regissør Peer Perez Øian her: