10. trinn ved Røros skole er i full gang med forberedelser til årets Storstugguoppsetning. I år har valget falt på Arnfinn Strømmevolds reiseopplevelser fra 1978, «Jorda rundt som farende fant».

Arnfinn Strømmevold reiste rundt omkring i verden, særlig i Østen, på 1970-tallet. På sin reise møtte han mange folk, opplevde dramatikk, og lærte mye om verden. Han satt selv opp en forestilling med sanger og tekst fra opplevelsene i Storstuggu i 2008. Det er denne oppsetningen elevene nå bearbeider. Arnfinns sanger danner den røde tråden i forestillingen, men manus skrives av elevene, bygget på det Arnfinn har fortalt om opplevelsene sine.

Arnfinn er en sentral person i kulturlivet på Røros, og har bidratt i utallige sammenhenger for å gi Rørosinger gode kulturopplevelser. Han er stadig vekk å se som troll eller andre figurer, spiller, synger og skriver. Ofte er han spesielt opptatt av at barna skal ha det gøy, og mange har gode minner fra Arnfinns lekebutikk. Nå ønsker 10. trinn å gi noe tilbake til Arnfinn, som en hyllest til en stor kulturpersonlighet. Arnfinn møtte selv elevene under oppstarten av teaterprosjektet.

Det meste av arbeidet blir gjort av elevene. En gruppe med elever arbeider med å bygge og konstruere kulissene som skal brukes i forestillingen. En annen elevgruppe skal ha flere danseinnslag underveis i oppsetningen, og noen skal de koreografere selv. Noen av ungdommene arbeider med medieproduksjon og sponsorarbeid, men andre fokuserer på selve teateret. Hele klassen samarbeider om å skrive manus.

Det er Unni Ryen og Håvard Dahl som er prosjektledere for forestillingen. Hvert år setter Unni og Håvard opp et skuespill med 10. klasse, og hvert år legges det mye jobb for at Storstuggu kan fylles et par kvelder i mars. Kunst- & håndverkslærer Trond Haagaas har med seg en stor gruppe elever for å lage de kulissene som trengs til oppsetningen.

Årets forestilling har premiere i slutten av mars, og alle elevene er i sving for å få prosjektet i mål. Elevene ønsker å se så mange som mulig i Storstuggu når den tid kommer!