Fredag skrev Nea Radio at musikkbransjen taper store penger, nå som korona-epidemien herjer i landet.

Dette får store konsekvenser for blant annet musikere, produsenter, arrangører og leverandører av lyd og lys-produksjoner, og det er vanskelig å si noe om når dette vil snu.

Slår et slag for norsk musikk

Hvert år betaler Nea Radio en kompensasjon til rettighetshaverne for å få lov til å spille musikk i radio. Denne kompensasjonen skal komme komponister, tekstforfattere, arrangører og artister til gode.

Derfor tar Nea Radio initiativ til en nasjonal dugnad. I en periode framover vil vi bare spille musikk av norske artister i Nea Radio. Dette for at mest mulig av vederlagene vi betaler inn skal gå til norske artister, som i tida framover vil gå på store tap. Arbeidet med dette er allerede i gang, og vi håper å ha norske spillelister klar i musikksystemet vårt så fort som mulig.

- Nea Radio betaler årlig rundt 700.000 kroner i musikkvederlag til Tono og Gramo. Nå håper vi at mest mulig av dette skal gå til våre egne som er i en tung og vanskelig tid. Til daglig har Nea Radio en norsk og trøndersk musikkprosent som er relativt høy, men nå satser vi for fullt på en gruppe som trenger oss mer enn noen gang, sier daglig leder Stian Elverum.

Nea Radio vil med dette oppfordre andre norske radiostasjoner til å gjøre det samme.