På Tautra rett utfor Frostad spilte gjengen i Hekla Stålstrenga konsert i kirka i går kveld. Der startet de turneen for Trøndelag. Senere går turen via Frostad torsdag 15 desember, Levanger 16 desember, Røros 17 desember, Stjørdal 18 desember og to konserter i Vår frues kirke 19 desember.

Bakgrunnen for denne omfattende trøndelagsturneen er at de fikk ikke gjennomført turneen i fjor på grunn av nedstengning på grunn av corona. Innspurten i fjor var Trøndelag som da måtte innstilles.

Bonusrunde i Trøndelag

Tore Bruvoll sier at dette er en bonusrunde for dem å få lov til å besøke Trøndelag. Med seg i sekken har de både egen musikk men også julerelatert musikk. Singelen Jula i nord, av Ragnhild Furubotten er også med på konsertene. Det er den nyeste melodien de har med seg. Han forteller at det mest sannsynlig vil komme ny musikk til neste år fra gruppa.

Historien om Vise ved vintersolkverv

En av de mest spilte og populære melodiene som Tore selv har skrevet melodien til er Vise ved vintersolkverv med tekst av senjaværingen Helge Stangnes.

- mitt første møte med dette diktet var på 90 tallet da vi var elever på musikklinja på Tromsø Videregående skole hvor vi fant ut at vi skulle ha julekonsert.

Hør intervjuet med Tore Bruvoll her hvor han forteller om turneen og om hvordan sangen Vise ved vintersolkverv ble til: