– Festivalen har som mål å bli en årlig begivenhet til glede for alle familier i Fjellregionen og passer for alle barn i alderen 3-12 år, skriver festivalen i en pressemelding.

Thomas Rydjord og Røros konserter står bak festivalen som i år arrangeres for første gang.

Aktiviteter, konserter og film

Festivalen byr på førpremiere av den nye Ernest og Celine-filmen «Reisen til Tulleby» som kommer på kino 5.mai. For de eldste barna blir det festivalkino med den nye norske barne- og ungdomsfilmen «Dancing Queen» som har fått terningkast 5 både av VG og Aftenposten.

De voksne på Røros er godt vant til kombinasjonen trubadur og lavvo, og en barnefestival på fjellet kan ikke være noe dårligere, skriver festivalen.

– Derfor har vi invitert Rune og Christer band til å holde allsang i lavvoen utenfor Røros Hotell med kjente og kjære sanger som både små og store kan fra før. Utenfor stiller samarbeidspartner Sparebank 1 SMN med gratis pølser og marshmallows til barna og spennende skattejakt.

Innendørs

Innendørs holder Ellen Kristine fra Kunst og kaos maleverksted hvor barna for lære hvordan man blander farger og bruker penselen. Forsker-Frederic tar med seg verdens kuleste hjemmelagde racerbane hvor han har programmert Bit:Bot om til racerbiler inspirert av Formel 1 og Drive to Survive.  – Selveste ordfører Isak «Sabeltann» Busch kommer også, for å åpne festivalen med brask og bram, skriver festivalen videre.

Fra før har festivalen annonsert konsert med Tik-tok fenomenet Emma, Rasmus og Verdens Beste Band, show med NRK Super hvor de blant annet skal danse BlimE!-dansen både på samisk og norsk, Vitenhow med Forsker-Frederic, Lesestunder med Marianne Gretteberg Engedal og Anne Linn Vingelsgaard Schärer, og bassengdisco på Røros Hotell!