Petra Emly og Jon Peder Aspås var de første som plukket hjem den ærefulle førsteplassen i VM i Rørospols i 2007. Tradisjon tro var de to to med under helgas fest på Vauldalen. Foto: Marit Manfredsdotter.

I helga ble VM i Rørospols arrangert for 10. gang på Vauldalen Fjellhotell der landets beste musikere i sin sjanger samlet folk til dans.

Det var Brekken Spell og Danselag med Rolf J. Feragen i spissen som tok initiativet til ei helg med dans og spill i fokus i 2007. Arrangementet er blitt en tradisjon der også utlendinger tar turen til Vauldalen for å bli med på festen.

De som sørget for at det ble god stemning og liv på dansegulvet fredag kveld var Småviltlaget, Glåmos spellmannslag, Dalakopa, Grenselaget, Søndre-Trondhjems spellmannslag og Brekken spellmannslag.

Festen i helga bød også på kurs i både spill og dans, konsert i Vauldalskoia, god hjemmelaget mat og fri adgang til regionenes beste dansegolv.

- Det er viktig at ikke alle arrangementer i distriktet blir plassert på Røros. Det finnes så mye mer å by på i denne regionen, og det viser ikke minst dette arrangementet, sier Rolf J. Feragen. Det kunne også vertinne på Vauldalen, Jorid Skott Svendsen, skrive under på:

Bruno Goldenbeld fra Nederland hadde reist  til Vauldalen for å få med seg dansen han arbeider hardt for å få presentert i sitt hjemland:

Hele Dalakopa var samlet til 10-årsjubileet. Se video fra kvelden her:

Les også:

http://nearadio.no/index.php?page=vis_nyhet&NyhetID=6785