Et sekstitalls mennesker besøkte teaterforestillinga som er en 90 minutter lang monolog, skrevet av skuespilleren selv og Aslak Moe. Forestillingen Rotsekk handler om å gråte hver gang fotballaget du er supporter for spiller kamp, bli opplært i politikk og verdier av en fotballtrener på TV og om å savne sin far, ikke for ferieturer eller koselige middager, men for samtalene om fotball. En monolog om lidenskap, kjærlighet og livet som bare fyker forbi mens du driver og ser fotball.

Ole Christian Gullvåg gir oss med en selvironisk, humoristisk og nådeløs ærlig monolog innblikk i langt mer enn en fascinasjon for Rosenborg og fotball.

Saken fortsetter under lydklippet

Forteller om livet

Og publikum i Bruket kulturhus lot seg underholde. Her humrer og ler vi som om vi ser en relativt god standupkomiker, og guarden er nede. Gullvåg er personlig, og forteller om de gangene han elsket en jente på barneskolen og skrev et frierbrev til henne og fikk avslag. Han forteller også om foreldrenes skilsmisse og farens psykiske ustabilitet. Han forteller om en barndom på Herøy og flyttinga til Trondheim. Han utdyper om egen panikkangst og prøver å forklare hvorfor livet ble som det ble. Det er en dønn ærlig lengsel etter kjærlighet, og en dønn ærlig beskrivelse av hvordan det oppleves å være fotball-gal.

Jeg opplever at det er mange som kommer og forteller meg at de har det på samme måte, og da føler jeg meg litt mindre ensom, sier Gullvåg som var svært fornøyd med responsen i salen på Hommelvik.

Til Kimen

Stykket skal vises på Kimen kulturhus i Stjørdal fredag 16.februar.

- Vi er hele Trøndelag sitt turnerende teater nå, og ser fram til å besøke nye steder i sør. Rotsekk skal vises hele 30 ganger over hele fylket, sier teatersjef Nora Evensen ved Turneteatret i Trøndelag.