STARTEN I kommunestyremøtet som ble holdt 23.juni 1987 ble det fattet et vedtak om at Torill og Arild Øien skulle få leie eiendommen på Haverneset, og ett år etterpå, den 20.juni 1988 kom de første gjestene til gårds.

FEIRING På klokkeslettet 30 år etter den første bookingen samlet Arild og Torill staben til ei markering med kaker og kaffe.

"Vi har jo på en måte bursdag, og det må feires. Vi kan godt lage ei ordentlig feiring litt lenger utpå høsten som er mer offentlig, men det var litt artig å samle staben akkurat på dagen 30 år siden starten," sier Arild.

Han er stolt over hva de sammen har klart å få til på gjestegården. Etter oppstarten med 30 rom i 1988 har mye endret seg både med selve bygningsmassen, publikums forventninger og konkurranse utenfra. Med lufthavna på Værnes så nærme og billige flybilletter, konkurrerer Selbusjøen Hotell og Gjestegård ikke bare med hotellene i Trøndelag og Norge for øvrig, men også storbyene i Europa. Det gjelder å holde et jevnt høyt nivå og sørge for at gjestene ønsker å komme tilbake.

30 ÅR Og noen av gjestene kommer igjen og igjen. Og enkelte i staben har vært med helt fra begynnelsen.

"Jeg savner hotellet og resten av staben når jeg ikke er der. Det blir som en familie og et andre hjem, og det er alltid trivelig å treffe gjester som kommer tilbake år etter år," sier Henny Kristin Jørgensen