De unge musikerne har fått med seg den kjente tryllekunstneren Rune Carlsen, som under konserten skal framføre magiske triks til toner fra kjente filmer og serier, deriblant Harry Potter. Nå ligger korpset i hardtrening fram til den store framføringen i Kimen.

- Rune har en fortid fra korps-Stjørdal. Han spilte i Halsen skolekorps og er han sønn av legendariske Knut Carlsen, som var dirigent i det samme korpset. Det forteller Aage Ertsgaard som er prosjektleder i Skatval Skolemusikk.

- Vi tenkte, tja, hvorfor ikke spørre han om han vil være med, det verste vi kan få er et nei, forteller han videre.

- Det blir to hovedingredienser i showet kan du si, det ene er showet til Rune som er både det som kalles ”closeup magi” og triksing med kube (Rubiks kube red. anm) og så blir det mye musikk.

Ertsgaard legger til at trylling og triksing blir filmet og vist på storskjerm under forestillingen, slik at alle kan se godt uavhengig av plassering av salen.

Korpsglede Korpset som skal framføre showet har musikanter helt ned i 10-årsalderen. Ved siden av hovedkorpset har de også aspiranter og drillere.

- Vi er så heldig at det er få som slutter hos oss, så det betyr at gjennomsnittsalderen øker- og da blir kvaliteten også bedre, poengterer Ertsgaard.

- Cluet er å få ungene til å fortsette, for det er så alt for mange unger som slutter i det de begynner å bli god på å spille, presiserer han.

- Det er en helt bevisst satsning å ha slike egenproduksjoner, med lyd og lys, for det er med å skaper engasjement, legger han til.