– Det var så mange av Storvikas besøkende som kom opp til kiosken å spurte etter et glass vann til hundene sine at ideen om en hundekiosk ble vekket til livet, forteller den kreative ildsjelen Irina Guzman Hjertø.

– Jeg tenkte at dette er jo kjempekoselig, og da slo deg meg at vi måtte ha en hundebar, fordi det hadde vært kult. Hun har aldri sett en hundekiosk noe annet sted, men det finnes jo sikkert en plass, smiler hun.

Saken fortsetter under lydklippet

Står i stil med resten

Hjertø forteller at innsatsen i Storvika er bygget på samarbeid, og at flere frivillige har stilt opp for å hjelpe til med hundekiosken.

– Vi har malt den i turkis og gitt den et bambustak, slik at man får følelsen av å være på Barbados, sier hun, og legger til at dette står i stil med resten av møblene til strandkiosken. Det skal være en rød tråd, eller i vårt tilfelle turkis. Det skal minne om sommerlige strøk.

Hundekiosken har av senger slik at hunden kan hvile seg, og det tilbys mat, kaldt vann og tilgang til hundeposer. I tillegg har de et ønske om å kunne arrangere aktiviteter og hinderløype for hunder på søndager. Storvika har nemlig også en stor og fin plen. Den er alle hundeeiere velkommen til å bruke.

Vil bringe tilbake storhetstiden

Hjertø legger ut om flere planer de har for nærmeste fremtid, ideer som bagasjeloppis og havets festbord blir nevnt, men det hun er mest begeistret for er planene om en retrokveld.

– Mange husker Storvika som det var på 60-tallet, vi vil bringe tilbake storhetstiden og gjøre det koselig for folk, gjøre det bedre rett og slett.

Massiv Respons

– Responsen har vært kjempebra! I forige uke var bladet her og i går fikk jeg mail av noen som driver å fotograferer strandkiosker i Norge, i forbindelse med en bok de jobber med. De hadde kommet over hundekiosken på Instagram og reist til Storvika for å ta bilde av den. De ønsket å høre om det var greit å bruke bildene av hundekiosken i boken sin, smiler Hjertø.