Danselærer Benedicte Shybaj Mastermo har lang fartstid i fra både dans og pedagogikk og håper mange velger å ta turen til Vikåsen skole på tirsdagen.

- Vi har elever helt fra 4 år og opp til 16 år i forestillingen, og nivåene er alt fra nybegynner til erfaren, forteller hun enthusiastisk og legger til at det er barn fra både drama, dans og visuell kunst som er med i forestillingen.

- Vi startet å øve i tidlig høst og har holdt på ei god stund. Koreografi krever litt mer tid enn de andre disiplinene i kulturskolen så danseelevene har øvd litt lengre enn resten, påpeker Mastermo og forteller videre om at det også blir levende musikk i forestillingen, blant annet fra en fløytist.

- Her er det elever som gjerne går på dans samtidig som de også spiller instrument eller synger på kulturskolen, og det er mange elever som driver på med tradisjonelle fritidsaktiviteter som håndball, svømming og fotball i tilllegg, legger hun til.

- Vi håper det kommer folk hit som lurer på hva vi holder på med og som vurderer å melde enten barna sine eller seg selv på kulturskolen, sier Mastermo begeistret.

Kulturglede

Kulturskolens mål er blant annet å støtte grunnskolens undervisning i musikkfag og at barn og ungdom skal få et godt faglig tilbud innen musikk, dans, teater og bilde. Malvik Kulturskole holder til på Ytre Malvik Samfunnshus til daglig, og underviser i drama/Teather, musikk og sang utenom dans.

- Mange elever går videre med det de lærer på kulurskolen, og det er kjempegøy å se hvor mye danse- og musikkglede som finnes i denne gjengen altså.

- Det er så fint å se hvor bra de jobber sammen og hvor mye de har lært seg på relativt kort tid, forteller den engasjerte danselæreren.

Med seg har hun to lærere til for å forberede over 70 elever til forestilling, som også jobber ved kulturskolen.

- Folk kan virkelig forvente seg ei eventyrlig forestilling med mye farge og form, med en gjeng som har øvd masse og som er skikkelig spent, forteller Mastermo.

- Vi håper så mange som mulig kommer for å oppleve dette, og ønsker alle sammen velkommen på tirsdag, avslutter hun.