Til nå har Mildrid og Jämtgroovet gitt ut åtte singler. Nå i høst kom Another year, en EP som forteller en mer fullstendig historie, i følge vokalist Mildrid Seljemark.

– En EP er jo en mellomting mellom en singel og et helt album, og det å få presentert fire låter syntes vi passet godt for oss nå.

Inspirasjon

På Another year har bandet hentet inspirasjon fra mange ulike hold.

– Vi har blant annet hentet ideer fra 70-tallet og band som Steely Dan, i tillegg til en del west coast rock, forklarer Mildrid.

– Vi har også brukt mye mer tid enn vi pleier på arrangementene. Hun sier om skriveprosessen at de lager melodien først og så skrives teksten, ut fra hvilken stemning de finner i melodien.

– Det som preger denne plata er at vi har tenkt helhetlig der vi før var mer spontane låt for låt. Det tror jeg er noe publikum kan høre.

Blues shuffle

– Tittellåta Another year, er en blues shuffle og handler om hvor fort tiden går og viktigheten av å ta vare på øyeblikket, og også det å se nye muligheter. My love er noe helt annet, faktisk vår første ballade, sier Mildrid og forteller at låten ble til da hun kom over ektemannen Magnus Forsberg - som også er med i bandet - mens han satt og spilte noe vakkert på pianoet.

– Jeg bestemte meg der og da for å skrive en tekst til ham som handlet om da vi først møtte hverandre, smiler hun.

Godt mottakelse

Mildrid forteller at den nye plata har blitt godt mottatt.

– Responsen har vært veldig god. Og det er så fint å se at folk tar seg tid til å gi tilbakemeldinger, for eksempel på sosiale medier, i en tid der man bombarderes av inntrykk. Vi ser også at folk hører gjennom alle fire låtene og det er også flott, ettersom det utgis utrolig mye musikk, sier hun, men understreker at dette også har en annen side.

– Det er jo veldig positivt at det er et yrende musikkliv, ikke minst her i Trøndelag. Vi kjenner mange av musikerne og opplever at det er viktig å støtte hverandre ved å for eksempel gå på hverandres konserter. I det hele tatt er mangfoldet i musikken viktig, sier Mildrid Seljemark.

Mildrid og Jämtgroovet kan du oppleve under Julebluesen på Lerkendal 5. juledag.