Samtidig som de første høstdragene kjennes i lufta, kommer høstprogrammet til Storstuggu i alle postkasser.

Levende kulturhus

- Vi har gledet oss i lang tid til å sette i gang med høsten. Det er fint med sommerferie, men vi er klare for folk, samtaler, opplevelser, lys, lyd, støy, bevegelse, og alt som følger med et levende kulturhus, sier kulturhusleder Anne Linn V. Schärer.

For Storstuggu har ikke ligget nede selv om koronaen har sørget for et stille år.

Har brukt tiden godt

- Vi har brukt tiden på å planlegge fremover og utvide programmet, og vi er opptatt av at Storstuggu skal være et aktivt hus med et bredt tilbud. Det skjer noe på Storstuggu hver dag, forteller Vingelsgaard Schärer, og fortsetter med at det er rekordmange arrangementer på plakaten i år, og i tillegg til det er kinoen oppe hver dag.

Røros kino ved kinosjef Jo Hage kan by på mange nyheter i høst. Foto: Marit Manfredsdotter

Mer tilbud for filmglade

Røros kino har programfestet flere aktiviteter i tillegg til det daglige kinoprogrammet.

- I høst har fortsetter vi med våre faste poster med Onsdagsmatiné og Bergstaden Filmklubb, men vi har i tillegg utvidet med babykino og Livekino, forteller kinosjef Jo Hage.

På babykino er det lov å snakke, hyle, skrike, le og gråte, slik barn ofte gjør. Kinolyden vil være lavere enn vanlig for ikke å skremme de minste, og visningen kjøres med litt lys i salen slik at det er lettere å amme eller gå inn og ut av salen ved behov.

- Her tilbyr vi de samme gode filmene som ellers i programmet, inklusive premierer, sier Jo Hage.

Hver onsdag inviterer også Røros Kino til matiné, hvor kaffe er inkludert i billettprisen og kinolyden er satt noe lavere enn på en ordinær visning.

- Dette er et tilbud hvor vi legger til rette for vårt voksne publikum, forteller Hage.

Livekino

Livekino vil også for første gang bli introdusert på Røros denne høsten. Dette konseptet bringer flere kulturopplevelser inn i kinosalen. Her vil man kunne blant annet få oppleve kunstutstillinger og konsertopplevelser.

- Dette blir gleder jeg meg spesielt til å begynne med. Første livekino bli 9.september, og da viser vi konserten «Mick Fleetwood & Friends, sier kinosjef Hage.

Valkyrien Allstars kommer også i oktober. Da kan man få med seg Stugguprat med artistene først, og så se konserten etterpå. Foto: Storstuggu

Podcast og Spill for alle

- Det er mange spennende folk innom Storstuggu, som har historier vi gjerne vil få frem. Derfor fortsetter vi med podcasten Stugguprat. En av samtalene publikum kan få høre live er med Valkyrien Allstars den 9.oktober. Da kan man få med seg Stugguprat først, og så se konserten etterpå, forteller Vingelsgaard Schärer.

Et annet nytt prosjekt i høst er «KlubbLAN: Spill for alle». Dette vil gi en samlingspunkt for barn og ungdom som driver med gaming. Det blir avholdt en gang i måneden, og her blir det som navnet tilsier aktivitet for alle som ønsker å lære mer om spill og spille sammen.