Her kunne kunstinteresserte se både Elling Reitan, Jens Johannessen, Håkon Bleken og mange flere nasjonale og internasjonale kunstnere falle under klubba.

Rørosmartnans første Kunstauksjon

Auksjonarius Ola Rye var innkalt for å holde styr på budene, og i skikkelig gammeldags martnasånd kunne kunstinteresserte sikre seg vakre malerier til langt under markedspris. Til tross for at Rye er en ringrev i auksjonssammenheng, er det første gang han holder en kunstauksjon.

– Dette var innmari moro. Det var svært mange budvillige folk her i dag, så jeg tror det blir full brakke fredag når vi skal ha neste auksjon.

Nerdrum på veggen hos Nordbrekken

Finansmannen Jon Harald Nordbrekken var en av dem som hadde tatt turen til galleriet. Til tross for at han selv mener han ikke er en stor kunstkjenner, har han interesse for gode bilder. Odd Nerdrum er favoritten, og på auksjonen sikret finansmannen seg tre bilder med erotiske motiver av Lasse Kolsrud.

Bak initiativet til kunstauksjonen står gallerist Rolf Ericsson sammen med Tormod Øyvind Abelsen som driver Røros Kunstformiddling AS.

– Det er morsomt at mange barn var innom galleriet sammen med sine foreldre og besteforeldre. Kan vi gjøre de unge mer kunstinteressert, er det fantastisk, sier Rolf Ericsson.

UNDER HAMMEREN: Auksjonarius Ola Rye i sving med klubba. Foto: Marit Manfredsdotter
FOLKSOMT: Ivrige kunstkjøpere hadde møtt fram til den første kunstauksjonen under Rørosmartnan. Foto: Marit Manfredsdotter
STOR KUNSTINTERESSE: Kunstgalleriet der auksjonen ble holdt ligger midt i Kjerkgata, og de som ikke var med på budrundene kunne nyte kunstverkene på avstand. Foto: Marit Manfredsdotter