Det yrer av liv i de stemningsfulle lokalene på Lokstallen i Stjørdal. På veggene henger det tett i tett med malerier som alle er produserte av lokale kunstnere. Ved døra er det et salgsbord med kaker og kaffe og der står Bjørg Ebbesen og serverer. Det er hun som arrangerer kunstkafeen.

– Vi gjør dette fire ganger i året. Tidligere hadde vi det oftere, men det så vi ble for mye, sier hun, mens publikum og kunstnere vandrer rundt og tar inn inntrykkene.

– Mest av alt er kunstkafeen en pop-up salgsutstilling der kunstnere fra distriktet får vist fram hva de er gode for. I tillegg er det en mulighet for oss å møtes og kose oss sammen, sier hun.

Saken fortsetter under lydklippet

Behov

Bjørg forteller at det er et stort miljø for lokale amatørkunstnere i Stjørdal.

– Her må vi gi all ære til Lise Sivertsen.

– Hun drev Mona Liza, en utstyrsbutikk for kunstnere, her på Stjørdal og bygget opp det miljøet vi ser i dag. Sivertsen måtte legge ned butikken av helsemessige årsaker.

– Jeg tok opp tråden med kunstkafeen da jeg så hvilket tomrom som ble igjen etter at Lise la ned.

Kurs

Bjørg mener at en av årsakene til at så mange driver som amatørkunstnere i Stjørdal, er at det stadig arrangeres kurs.

– Også her gikk Lise i front og inviterte kursholdere av høy kvalitet til byen. Denne aktiviteten har blant annet Pottemakergata Malestudio ført videre og dermed rekrutteres det stadig nye utøvere.

Neste gang det arrangeres Kunstkafe i Lokstallen er i august.